Bygga en uteplats

Tjenixen bloggen! Nu ska det snackas om tunga material och det jag specifikt kommer att prata om är inget mindre än betong. Det är så att jag håller på att röja upp lite i min trädgård för att jag ska bygga en uteplats och då är betong den bästa lösningen för att få en slät och fin grund. Jag kommer göra det mesta av arbetet på egen hand men just grunden får något byggarbete sköta, de maskinerna som krävs för att få en betonggrund har inte riktigt jag i min verktygsbod om man säger så. På min tomt finns det redan en altan så det kan tyckas lite märkligt att jag vill bygga en till uteplats kanske, men det har en del med solen att göra. Jag har nämligen bara kvällssol på altanen men möjligheten för att få det på dagen finns, så det är därför som jag ska bygga mig en liten uteplats. Det ska inte vara så avancerat, inga väggar eller liknande utan det kommer mer vara som en stor platta där man kan ha lite bord, stolar och kanske några solsängar. Jag tänker mig en härlig plats där man kan spendera semesterdagarna. Först och främst är tanken då att lägga en grund med hjälp av betong och sen efter det ska jag själv lägga lite snygga stenplattor som ger ytterligare stabilitet till grunden därefter är det i princip bara att fixa möbler och sen är det klart. Att det inte ska vara mer avancerat än så beror också lite på att semestern är ganska nära så jag vill inte dra igång något stort projekt som inte hinner bli klart. Jag vill ha möjligheten att kunna ge mig ut på lite turer och inte sitta låst med ett byggprojekt hemma i Trollhättan. Ha en riktigt fin måndag och njut av värmen.

Du gillar kanske också...